Om uddannelsen
Interesserer du dig for, hvordan kristendommen opstod, hvorledes kristendommen har udviklet sig gennem tiden, og hvad dens rolle er i nutidens grønlandske samfund?
Det er nogle af de spørgsmål bacheloruddannelsen i Teologi beskæftiger sig med.
“Som studerende på Teologi vil du lære om kristendommens oprindelse, historie og nutidige problematik.” - Flemming Nielsen, afdelingsleder
Dermed bliver du i stand til selvstændigt og kvalificeret at forholde dig til og beskæftige dig med den kristne tradition ud fra nutidens situation.
Teologiuddannelsen er en forskningsbaseret, akademisk uddannelse, der er bygget op over de fire klassiske hovedområder: Bibelsk eksegese, Kirkehistorie, Systematisk teologi samt Praktisk teologi.
Uddannelsen giver den studerende kvalifikationer i form af viden og færdigheder til selvstændigt at kunne identificere og behandle temaer og problemstillinger inden for det teologiske fagområde.
Den studerende får kompetencer til at varetage stillinger og jobfunktioner, hvor der arbejdes med, reflekteres over, undervises i og formidles teologiske, religiøse, kirkelige og kulturelle emner og opgaver.
Adgangskrav
For at blive optaget på bacheloruddannelsen i Teologi skal ansøgeren have bestået:
• En 3-årig gymnasial uddannelse med et karaktergennemsnit på minimum 2 (GGS-skala)
• Grønlandsk (kalaallisut) og dansk på gymnasialt A-niveau både skriftligt og mundtligt
• Engelsk på gymnasialt B-niveau både skriftligt og mundtligt
• Religion på gymnasialt C-niveau
Ansøgere som ikke opfylder optagelseskravene, kan søge om dispensation. Dispensationsansøgningen skal være motiveret og indeholde en redegørelse for uddannelsesmæssige eller erfaringsmæssige forudsætninger, som sandsynliggør, at ansøgeren er i stand til at gennemføre uddannelsen. Dispensationsansøgningen bilægges eksamensbeviser og CV samt anden relevant dokumentation og indgives til Afdeling for Teologi, som vurderer ansøgningen og træffer afgørelse om optagelse eller afslag. I forbindelse med sagsbehandlingen kan Afdelingen vælge at indkalde en ansøger til samtale og kræve, at ansøgeren består en optagelsesprøve. Ved vurdering af ansøgning om dispensation fra de normale optagelseskrav lægges der vægt på:
• om ansøgeren vurderes at have opnået studiekompetencer svarende til optagelseskravene på anden måde, og
• om ansøgeren har erfaring med kirkelig og/eller teologisk virksomhed.
Hvis du vil indsende din ansøgning digitalt (Hvis du har MitID)
Vil du søge uddannelse eller uddannelsesstøtte skal du søge online via den gule knap til selvbetjening ”Ansøg her” øverst på denne side. Vil du anvende selvbetjeningsløsningerne, skal du logge ind med dit personlige MitID.
Du skal bruge
• MitID
• Uddannelsespapirer (gælder ikke karakterbevis fra folkeskolen, hvis du er gået ud af folkeskolen efter 2007)
• Hvis du er i gang med folkeskolen, skal du bruge udskrift af dine seneste standpunktskarakterer.
Du skal ikke bruge
• dåbsattest
• bopælsattest
• Karakterbevis fra folkeskolen i Grønland (der ligger karakterer i den offentlige database fra omkring 2006 til i dag).
Bemærk
Mangler du et par karakterer, eller bestod du ikke folkeskolens afgangsprøve, da du gik i folkeskolen, tilbyder alle Majoriaq opkvalificeringsforløb.
Du kan få hjælp til din ansøgning ved dit lokale Majoriaq Center, de kan også hjælpe dig hvis du har brug for anden vejledning.
Du skal være opmærksom på, at du ikke nødvendigvis bliver tildelt et kollegieværelse. Hvis du ikke automatisk modtager et kollegieværelse, skal du søge på en særskilt ansøgning ved Majoriaq.
Hvis du vil aflevere din ansøgning fysisk (Hvis du ikke har MitID)
Arbejdsgang for sagsbehandling
Du får besked om du har fået afslag eller er optaget.
Husk at bekræfte din studieplads.
Hvis ikke du har afsluttet din adgangsgivende uddannelse kan du blive optaget med den betingelse, at du opnår et bestemt resultat i din afsluttende eksamen.
Husk at indsende det endelige eksamensbevis senest den 29. juni.
Senest den 15. august modtager du nærmere oplysninger fra Ilisimatusarfik om studiestart, uddannelsesstøtte, m.m.
Praktiske informationer
Uddannelsen starter 1 september
Udbyder
Ilisimatusarfik
Økonomi
Du kan søge om at få uddannelsesstøtte under hele uddannelsen gennem Sullissivik.
Praktikforhold
Du skal ikke i praktik.
Kvalifikationsniveau
Uddannelsen er placeret på niveau 6 i kvalifikationsrammen for livslang læring. Kvalifikationsrammen går fra niveau 1-8 og definerer det forventede udbytte af undervisningen. Læs mere om Kvalifikationsniveauer for videregående voksenuddannelser.
Fremtidsmuligheder/jobs
Bacheloruddannelsen i Teologi giver mulighed for at blive præst i den grønlandske kirke, hvis uddannelsen suppleres med et pastoralteologisk kursus af 6 måneders varighed efter aftale med biskoppen over Grønlands Stift.
Et mindre antal teologer finder også ansættelse inden for andre områder og beskæftiger sig især med socialt arbejde, undervisning og kommunikation inden for den offentlige sektor eller i private organisationer.
Uddannelsesplan
https://da.uni.gl/media/i0jjtsrj/studieordning_2024_teologi.pdf
Klage
Manutooq 1
Postboks 1061
3905 Nuussuaq
Telefon: +299 38 56 00
Mail: mail@uni.gl
Hjemmeside: www.uni.gl