AU i økonomi og ressourcestyring

Uddannelses ID: 358020
Ansøg her

Om uddannelsen 

Få en fremtid som virksomhedens økonomiske navigatør.
Kunne du tænke dig en karriere indenfor handel og økonomi? Så kunne en akademiuddannelse i Økonomi og ressourcestyring være den rigtige uddannelse for dig.


Hvorfor læse AU i Økonomi og Ressourcestyring?
En akademiuddannelse i Økonomi og ressourcestyring giver dig kompetencerne til at danne overblik over økonomien i en virksomhed. Du får indsigt i risikovurdering og lærer at vurdere de forskellige investeringers lønsomhed og ikke mindst udarbejde budgetter og vurdere årsregnskaber.

Dine jobtitler kunne fx blive controller, budgetmedarbejder og selvstændig rådgiver. Med uddannelsen kan du arbejde i mange typer virksomheder både i Grønland og internationalt.
Studiet giver bl.a. adgang til at søge ind på en bacheloruddannelsen med retningen Økonomi og Ressourcestyring.

Hvordan foregår undervisningen?
Undervisningen er delt op i forskellige typer af undervisning: konfrontations-undervisning, holdundervisning, forelæsninger, eksterne oplæg, skemalagt studietid, studietid, projekt- og gruppeopgaver, selvstudie og lektier m.m.

En del af uddannelsen består i en praktik, som kan tages i Grønland eller udlandet. Rejseomkostninger mm. bliver dækket til og fra uddannelsesinstitutionen og praktikpladsen, jf. gældende lovgivning.
AU i Økonomi og ressourcestyring har fokus på erhvervslivet, og du får følgende fag: Erhvervsøkonomi, Statistik, Organisation, Studieteknik, Erhvervsøkonomisk metode, Økonomistyring i praksis, Årsrapport og regnskabsanalyse og Afgangsprojekt.


Adgangskrav 

Hvad kræver det at blive optaget AU i Økonomi og Ressourcestyring?
For at blive optaget på akademiuddannelse i Økonomi og ressourcestyring skal du have gennemført en af følgende uddannelser:

• MERX II
• GUX Handel og økonomi eller lignende
• NI-1 uddannelsen (nedlagt juni 2019)

Opfylder du ikke ovenstående adgangskrav, er det muligt at søge om realkompetencevurdering eller dispensation. Se gældende studieordning for mere information.

Hvert semester afsluttes med eksaminer og opgaver: mundtlige eksaminer, skriftlige eksaminer, case-opgaver og skriftligt afgangsprojekt.

Hvis du vil indsende din ansøgning digitalt (Hvis du har MitID) 

Vil du søge uddannelse eller uddannelsesstøtte skal du søge online via den gule knap til selvbetjening ”Ansøg her” øverst på denne side. Vil du anvende selvbetjeningsløsningerne, skal du logge ind med dit personlige MitID.

Du skal bruge

• MitID
• Uddannelsespapirer (gælder ikke karakterbevis fra folkeskolen, hvis du er gået ud af folkeskolen efter 2007)
• Hvis du er i gang med folkeskolen, skal du bruge udskrift af dine seneste standpunktskarakterer.

Du skal ikke bruge

• dåbsattest
• bopælsattest
• Karakterbevis fra folkeskolen i Grønland (der ligger karakterer i den offentlige database fra omkring 2006 til i dag).

Bemærk
Mangler du et par karakterer, eller bestod du ikke folkeskolens afgangsprøve, da du gik i folkeskolen, tilbyder alle Majoriaq opkvalificeringsforløb.

Du kan få hjælp til din ansøgning ved dit lokale Majoriaq Center, de kan også hjælpe dig hvis du har brug for anden vejledning.

Du skal være opmærksom på, at du ikke nødvendigvis bliver tildelt et kollegieværelse. Hvis du ikke automatisk modtager et kollegieværelse, skal du søge på en særskilt ansøgning ved Majoriaq.

Hvis du vil aflevere din ansøgning fysisk (Hvis du ikke har MitID) 

I særlige tilfælde kan du få udleveret en papirsansøgning hos dit lokale Majoriaq center. Kontakt dit lokale Majoriaq center, hvis du ikke kan søge online.

Arbejdsgang for sagsbehandling 

Det er uddannelsesinstitutionen der sagsbehandler dine ansøgninger, du vil få svar løbende. Er der mindre end 3 uger til studiestart og du mangler at modtage svar, bør du kontakte uddannelsesinstitutionen.

Praktiske informationer 

Uddannelsesstart
Uddannelsen starter i august

Udbyder
Niuernermik Ilinniarfik/Grønlands handelsskole

Økonomi
Du kan søge om at få uddannelsesstøtte under hele uddannelsen gennem Sullissivik.
Du vil være på lærlingeløn når du er i praktik, der er forskellige satser alt efter anciennitet, alder og tillæg

Praktikforhold
Du skal som udgangspunkt have fundet en praktikplads som optagelseskrav

Kvalifikationsniveau
Uddannelsen er placeret på niveau 5 i kvalifikationsrammen for livslang læring. Kvalifikationsrammen går fra niveau 1-8 og definerer det forventede udbytte af undervisningen. Læs mere om Kvalifikationsniveauer for videregående voksenuddannelser.

Fremtidsmuligheder/jobs
Du får mulighed for at arbejde indenfor kontor branchen.
Uddannelsen kvalificerer dig til flere videregående uddannelser

Uddannelsesplan
https://gbs.gl/wp-content/uploads/2024/01/Studieordning-AU-IHM.pdf

Klage 

Hvis du vil klage over sagsbehandlingen eller andet skal du kontakte skolen.

Niuernermik Ilinniarfik/Grønlands handelsskole

Aqqusinersuaq 18, 3900 Nuuk Greenland
+299 32 30 99
Postbox 1038
gbs@gbs.gl
https://gbs.gl