Afslutningskursus Skibsassistent

Uddannelses ID: 242011
Ansøg her

Om uddannelsen 

En skibsassistent tager sig af alt det praktiske arbejde om bord på skibet og arbejder både på dækket og i maskinrummet. Som skibsassistent hjælper du til med brovagt, maskinvagt, rorgænger, klargøring til og gennemførelse af lasteoperation. Du hjælper også til med opgaver som kranfører, med fortøjningsopgaver, vedligeholdelse af skibets hoved- og hjælpemaskiner, samt de øvrige mekaniske / tekniske systemer. Som skibsassistent deltager du i rengøring samt vedligeholdelse, og indgår i sikkerhedsbesætningen som f.eks. røgdykker.

Der undervises bl.a. i søsikkerhed, brandbekœmpelse,vagttjeneste, navigation, praktisk sømandsskab, vedligeholdelse af dœk og maskine, maskin- og ellœre, vœrkstedsteknik og førstehjælp.

Adgangskrav 

Når du er ubefaren skibsassistent (med grundkursus eller omskolingskursus for fiskere) og har mindst 6 måneders effektiv sejltid i søfartsbogen, kan du tilmelde dig afslutningskurset for skibsassistenter.

For at kunne optages på afslutningskursus for skibsassistenter, skal du have taget grundmodulet som ubefaren skibsassistent samt have mindst 6 mdr. sejltid.

Efterfølgende skal der opnås yderligere fartstid som ubefaren skibsassistent i 12 måneder før man kan udmønstre som befaren skibsassistent.

Hvis du vil indsende din ansøgning digitalt (Hvis du har MitID) 

Vil du søge uddannelse eller uddannelsesstøtte skal du søge online via den gule knap til selvbetjening ”Ansøg her” øverst på denne side. Vil du anvende selvbetjeningsløsningerne, skal du logge ind med dit personlige MitID.

Du skal bruge

  • MitID
  • Uddannelsespapirer (gælder ikke karakterbevis fra folkeskolen, hvis du er gået ud af folkeskolen efter 2007)
  • Hvis du er i gang med folkeskolen, skal du bruge udskrift af dine seneste standpunktskarakterer.

Du skal ikke bruge

  • dåbsattest
  • bopælsattest
  • Karakterbevis fra folkeskolen i Grønland (der ligger karakterer i den offentlige database fra omkring 2006 til i dag).

Bemærk
Mangler du et par karakterer, eller bestod du ikke folkeskolens afgangsprøve, da du gik i folkeskolen, tilbyder alle Majoriaq opkvalificeringsforløb.

Du kan få hjælp til din ansøgning ved dit lokale Majoriaq Center, de kan også hjælpe dig hvis du har brug for anden vejledning.

Du skal være opmærksom på, at du ikke nødvendigvis bliver tildelt et kollegieværelse. Hvis du ikke automatisk modtager et kollegieværelse, skal du søge på en særskilt ansøgning ved Majoriaq.


Hvis du vil aflevere din ansøgning fysisk (Hvis du ikke har MitiD) 

I særlige tilfælde kan du få udleveret en papirsansøgning hos dit lokale Majoriaq center. Kontakt dit lokale Majoriaq center, hvis du ikke kan søge online.

Arbejdsgang for sagsbehandling 

Det er uddannelsesinstitutionen der sagsbehandler dine ansøgninger, du vil få svar løbende. Er der mindre end 3 uger til studiestart og du mangler at modtage svar, bør du kontakte uddannelsesinstitutionen.

Praktiske informationer 

Uddannelsesstart
Uddannelsen starter løbende.

Udbyder
Grønlands Maritime Center

Økonomi
Du kan søge om at få uddannelsesstøtte under hele uddannelsen gennem Sullissivik.


Praktikforhold
Du skal ikke i praktik.

Kvalifikationsniveau
Uddannelsen er placeret på niveau 3 i kvalifikationsrammen for livslang læring. Kvalifikationsrammen går fra niveau 1-8 og definerer det forventede udbytte af undervisningen. Læs mere om Kvalifikationsniveauer for videregående voksenuddannelser.

Fremtidsmuligheder/jobs
Du får mulighed for at arbejde indenfor marine og fiskeriindustrien.
Uddannelsen kvalificerer dig til flere videregående uddannelser.

Uddannelsesplan
https://maritim.gl/uddannelser/afslutningskursus-skibsassistent/

Klage 

Hvis du vil klage over sagsbehandlingen eller andet skal du kontakte skolen.

Læs også

Grønlands Maritime Center

Adresse: Issortarfimmut 5, Postboks 4052, 3900 Nuuk
E-mail: maritim@maritim.gl
Telefon: (+299) 34 87 87
https://maritim.gl