Alkoholbevilling
Udfyld skabelon herAlkoholbevilling
Samtykkeerklæring
Samtykkeerklæringen for personer
Samtykkeerklæring for selskaber og foreninger
Bemærk
Gebyret for udstedelse af alkoholbevillinger er på 200 kroner.
Generelt
En alkoholbevilling er en tilladelse til at sælge eller udskænke alkoholholdige drikke, med en volumenprocent på 2,25 eller derover.
Foreninger, klubber eller virksomheder, der ønsker at sælge eller udskænke alkoholholdige drikke, skal have en alkoholbevilling.
Vælg den rigtige kommune for at komme videre.
Betingelser for at ansøge
Alkoholbevilling kan kun meddeles personer, der:
• er fyldt 25 år,
• ikke er umyndiggjort eller under lavværgemål,
• ikke har udvist en sådan adfærd, at der er grund til at antage, at de ikke vil drive virksomheden på forsvarlig måde,
• ikke har modtaget ydelser eller påtaget sig forpligtelser under forhold, som efter § 8 i Inatsisartutlov om alkohol er til hinder for meddelelse af bevilling,
• ikke har forfalden gæld til det offentlige på 100.000 kr. eller derover, og
• ikke er under konkursbehandling eller rekonstruktion.
§ 8: Bevillingshavere og bestyrere af en alkoholbevilling må ikke uden tilladelse fra Naalakkersuisut modtage gaver, lån, herunder lån af inventar, indskud eller usædvanlig kredit fra nogen, der fremstiller eller forhandler alkoholholdige drikke.
Stk. 2. Bevillingshavere og bestyrere af en alkoholbevilling må ikke uden tilladelse fra Naalakkersuisut påtage sig forpligtelser, for hvis opfyldelse der stilles sikkerhed af nogen, som fremstiller eller forhandler alkoholholdige drikke.
For selskaber gælder yderligere, at:
• alle medlemmer af selskabets direktion og halvdelen af bestyrelsen opfylder ovenfor nævnte betingelser der gælder for personer
• alle hæftende deltagere i interessentskaber opfylder betingelserne der gælder for personer
Der må ikke sælges eller udskænkes alkohol til synligt berusede personer eller personer under 18 år. Dette skal fremgå tydeligt for kunder og gæster.
Der må ikke sælges eller udskænkes alkohol via en automat.
Personer under 18 år må ikke deltage i arrangementer med lejlighedsbevilling uden ledsagelse af en forælder, en værge eller anden myndig person, som har et særligt ansvar for den mindreårige. Ansvaret herfor påhviler arrangøren.
Efter kl. 23.00 har personer under 18 år ikke adgang til udskænkningssteder, medmindre de ledsages af forældre, værge eller anden myndig person. Ansvaret herfor påhviler arrangøren.
Erhvervsmæssigt salg og udskænkning af alkoholholdige drikke må kun ske fra lokaler eller udendørsarealer, der er indrettet til formålet, og som er godkendt dertil.
Foreninger, klubber m.v., der driver virksomhed, der har karakter af udskænkning, skal også have en alkoholbevilling.
Takster
Gebyret for udstedelse af alkoholbevillinger er på 200 kroner.
Hvis du vil indsende din ansøgning digitalt (Hvis du har MitID)
Vælg ”Udfyld og indsend ansøgning om alkoholbevilling til salg”, ”Udfyld og indsend ansøgning om alkoholbevilling til udskænkning”, ”Udfyld og indsend ansøgning om alkoholbevilling til turistbevilling” eller ”Udfyld og indsend ansøgning om alkoholbevilling til enkeltstående arrangementer” , hvis du ønsker at udfylde formularen online og automatisk indsende den.
Arbejdsgang for sagsbehandling
Når din lokale kommune har modtaget din ansøgning via deres hoved e-mail eller på borgerservicecentret, vil den blive uddelt til den relevante sagsbehandler i kommunen.
Du får et svar om du har fået godkendt din ansøgning eller om den er blevet afslået.
Ændringer
Du har pligt til at oplyse kommunen, hvis der sker væsentlige ændringer i din virksomhed eller i de ovenfor nævnte betingelser. Kommunalbestyrelsen kan tage en bevilling op til fornyet overvejelse i bevillingsperioden, når der er tale om væsentlige ændringer i virksomhedens eller ejerens forhold.
Frister
Borgeren eller virksomheden kan ansøge når som helst til alkoholbevilling om salg eller udskænkning. Dog skal ansøgninger om lejlighedsbevilling og turistbevilling søges inden 8 dage før afholdelsen af arrangementet.
En klage over Kommunalbestyrelsens afgørelse skal være modtaget hos Naalakkersuisut senest 4 uger efter, at afgørelsen er meddelt klageren. En klage har som udgangspunkt ikke opsættende virkning.
Klage
Kommunalbestyrelsens afgørelser kan indbringes for Naalakkersuisut.
Afgørelser truffet af Naalakkersuisut kan ikke indbringes for anden administrativ myndighed.